• Polski
  • Rosyjski
  • Angielski
  • Niemiecki
  • Włoski
Jesteś tutaj - Oferta > Linia rozbioru głów

Wprowadzenie

Głowę wieprzową dzieli się na następujące elementy: ucho zewnętrzne, nosek, okrywę skórną, okrywę tłuszczową, mięśnie oraz cześć kostną. 

Linia obróbki głów

Produkowana nami linia obróbki głów wieprzowych „na ciepło”- pozwala wydzielić klasy surowca wykorzystywanego w produkcji wyrobów mięsnych. 
Oszczędności, które przynosi praca na linii- odczuwają przede wszystkim średnie i większe zakłady, dla których obróbka głów staje się szybsza i tańsza, przez co zaczyna stanowić źródło dodatkowego dochodu, jak również ogranicza zużycie energii na wychładzaniu i gotowaniu podrobów.


Podstawowe zalety linii obróbki głów:

- Linia znacznie podwyższa wydajność 
- Dokładna i wygodna obróbka głów ze względu na równomierne i bardzo dostępne rozmieszczenie ich na linii
- Każdy pracownik odpowiada tylko za konkretne operacje, co pozwala na szybką i sprawną pracę przy obróbce głów
- Linia pozwala na ścisłe przestrzeganie standardów higienicznych na zakładzie
- Linia przynosi zysk w postaci ściśle wydzielonych elementów
- Linia daje oszczędności na wychładzaniu głów, jak i przy późniejszym gotowaniu surowca do wyrobów.

Linia obróbki głów